Lietuvos kinologų draugijos (LKD) iniciatyva prieš 8 metus gimusi šventė vėl kviečia visus šunų mylėtojus susiburti ir paminėti balandžio 24-ąją, visuotinę Šuns dieną.
„Pažink mane!“ – šių metų Šuns dienos idėja!

Blandžio 23-iąją, Šuns dienos išvakarėse, Lietuvos kinologų draugija (LKD) kartu su bičiuliais – Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija kviečia gyvūnų mylėtojus susitikti sostinės Kalnų parke ir… „užuosti pilis“!

LKD nuo savo veiklos pradžios (1992) ne tik vienija šalies veislinių šunų augintojus, bet ir formuoja kinologinę kultūrą, skatina atsakingą šunų veisimą, rūpinasi gyvūnų gerove. Draugijos narių šunys ir veisėjai garbingai atstovauja Lietuvos kinologijai prestižinėse pasaulio parodose bei varžybose ir gana dažnai laimi! Lietuvos kinologų draugijos sudėtyje veikia ir visuomenės bei šunų veisėjų švietimu rūpinasi Mokymo centras – inovatyvus, atviras visuomenei kinologijos padalinys, kuris ir yra pagrindinis Šuns dienos organizatorius. Daugiau apie pramoginį edukacinį renginį „Užuosk pilis!“.

Šuns dienos draugai – Klubas TOP Dogz kviečia apsilankyti, o galbūt ir sudalyvauti, šunų kinkinių sporto varžybose „Burunduko taurė 2023“. Varžybų metu susipažinsite su skirtingomis kinkinių sporto disciplinomis, pamatysite, kaip vyksta varžybos.

Berno zenenhundų veislynai kviečia meškas ir jų draugus į Šuorientacines „Vilkas – nuo ko viskas prasidėjo?“ Manote, kad tik jūsų geriausias draugas prasidėjo nuo vilko? Klystate! Nepamirškite, jog Vilnius irgi prasidėjo nuo vilko! Šuorientacinės – puikus būdas atšvęsti Šuns dieną, pažinti Vilnių šuns akimis ir sustiprinti ryšį su savo ‘Vilku’!

 Šuns dienos draugai – Alytaus šunų mylėtojų klubas CANIS miesto gyventojus ir svečius kviečia į atvirų durų dieną!

Vilkaviškio šiaurietiško ėjimo klubas kartu su šunų dresūros ir hendlingo mokykla GABUS kviečia pasibūti ir  kartu ir švęsti Šuns dieną  „Majos žygyje“!

Šuns dienos draugai – Šiaulių šunų mylėtojų klubas ir veislynas „Alto Paradas“ kviečia į nuotolinę paskaitą apie kavalieriaus karaliaus Karolio spanielius.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius priėmė į darbą naują „darbuotoją“ – Bruno. Šuns dienos draugai kviečia skaitytojus bibliotekoje lankytis su savo augintiniais ir skaityti knygeles apie šunis, kurios visą mėnesį bus eksponuojamos parodoje „Keturios pėdutės”.

Šuns dienos draugai – Mantrailingo asociacija kviečia į atvirų durų dieną!

Kaniterapijos asociacija kartu su Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešąja biblioteka artėjant Šuns dienai, balandžio 21 d., kviečia į susitikimą besidominčius gyvūnų asistuojamąja terapija, skaitymu su šunimi, savanoryste. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/114383418285798/

Esate tikras šunų mylėtojas? Norite papuošti savo namus augintinio portretu? Svajojate, kad mylimas šuo liktų su jumis amžinai? Dabar pats metas – artėjant visuotinei Šuns dienai, nuo balandžio 15 iki 25 d., šunų portretams, tapytiems aliejumi, taikoma šventinė 10 proc. nuolaida! Norėdami gauti daugiau informacijos arba užsisakyti augintinio portretą, kreipkitės per Facebook „Klovaite art” arba rašykite el. laišką paštu ausrine.klovaite@gmail.com.

Šuns dienos draugai DogPunk šunų mokykla ir jautrios sielos reabilitacijos centras kviečia auginančius šunis ar planuojančius ir norinčius juos įsigyti į susitikimą!

Kinologijos centras Komanda, kartu su draugais, balandžio 28 d. 17.00 val. organizuoja šunų mylėtojų sambūrį “Pažink mane“, skirtą šuns dienai paminėti.

Švęskime Šuns dieną kartu – balandžio 24 d. DR.VET Lazdynų gyvūnų ligoninė kartu su šunų centru Geri Namai kviečia į „Atvirų durų dieną“!

Balandžio 24-ąją Šuns dieną minės ir Vilniaus literatų namai:  kviečiame pažinti literatūros renginiuose besilankančius mūsų keturkojus draugus! Balandžio 24 dieną 12 val. laukiame visų gyvūnų mylėtojų rašytojos Eglės Frank fotografijų parodos „Gero renginio – au au“ atidaryme.

Šuns dienos draugai – Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija kviečia susipažinti su lietuvių skalikais! Balandžio 23 d. (sekmadienis), 11:30 val. Vilniaus pilių kupole dr. Marius Smetona skaitys paskaitą „Lietuvių skalikas – vakar, šiandien ir rytoj“.

Lietuvos Cane Corso klubas jungiasi  prie  ŠUNS DIENOS  ir kviečia  balandžio 30 dieną  (nuo 13 val.)   susipažinti su Cane Corso Italiano veisle! 

Lietuvos švietimo istorijos muziejus kviečia į parodą „VEIDAI“!

Prisidėkite prie mūsų – švęskime ir kurkime gyvūnus mylinčią šalį!

Renginių sąrašas nuolat pildomas…