ŠUNS DIENA 2024 – Dėkingumo diena

 

Šunys keičia mus ir mūsų gyvenimus. Būdami su jais labiau vertiname ištikimybę ir draugystę, lengviau atleidžiame. Būtų galima daug ką vardyti ir visa tai būtų neatlygintinos augintinių dovanos mums. Ar esame už jas dėkingi? 

Artėja balandžio 24-oji, visuotinė Šuns, arba DĖKINGUMO, diena. Puiki proga ne tik švęsti, bet ir nuoširdžiai padėkoti.

Kai 2016 metais Lietuvos kinologų draugija (LKD) inicijavo Šuns dienos minėjimą, kviesdama gyvūnų mylėtojus švęsti balandžio 24-ąją, pasiūlė kasmet keisti šventės temą, arba pačią idėją. Jau buvo „Kolega šuo – pozityvas darbe“, „Šuo ir aš: mokau ir mokausi“, „Šuo ir aš: laikas kartu“, „Šuo ir aš: kelionių draugai“ ir kt.

Kadangi balandžio 24-oji šiemet yra darbo diena, atskiro didelio renginio nebus, todėl siūlome savo kolektyvuose, bendraminčių kompanijoje surengti Dėkingumo šventę – Šuns dieną.

Šventės proga pakviesime sudalyvauti ir virtualiame konkurse „AČIŪ tau!“

Šunų mylėtojų klubus, dresūros mokyklas, veterinarijos gydyklas, gyvūnų viešbučius, kirpyklas, zoologijos prekių parduotuves taip pat raginame minėti Šuns dieną – pasirinkite DĖKINGUMO idėją, užpildykite anketą  ir būkite su visa šunų mylėtojų bendruomene! Lietuvos kinologų draugija tiki, kad pasidalinsite savo informacija su Šuns dienos draugais – atsiųskite trumpą renginio pristatymą, nuorodą į informacijos šaltinį, kad visa tai mes galėtume paskelbti Šuns dienos socialinėje paskyroje.

Dėkokime augintiniams ir būkime kartu!

Šuns dieną remia įmonė Kormotech.

Šuns dienos draugai kviečia švęsti!

Atsidėkokime savo ištikimiesiems keturkojams draugams įamžinę juos aliejinės tapybos paveiksle! Šuns dienos proga visą balandžio mėnesį yra taikoma 20 proc. nuolaida bet kokio formato šuns portretų užsakymams! Tai puiki, šilta dovana sau arba artimam žmogui, kuris labai myli savo keturkojį draugą! Daugiau dailininkės Aušrinės Klovaitės darbų galite pamatyti ir užsakymą pateikti Facebook paskyroje @Klovaite art (https://www.facebook.com/potepeliai), instagram @klovarte arba rašyti el. laišką paštu ausrine.klovaite@gmai.com. *Pasiūlymas galioja balandžio 1-31 d. imtinai, paveikslai tapomi iš atsiųstų nuotraukų. Formatas gali būti nuo 15x15cm iki 1500×2000 cm.

Dvi respublikinio vaikų kūrybos konkurso Mano svajonių šuniukas laureatų klasės balandžio 24 ir 25 d. susitiks su dailininke Aušrine Klovaite, kuri užkurs tikrą tapymo laboratoriją! Edukacijos metu vaikai bus supažindinti su šunų veislių įvairove bei skirtumais ir turės galimybę pakelti sunkiausią šunų enciklopediją pasaulyje!

Šuns dienos draugai – veislynas „Arės oktava“ ir šunų svečių namai „Lily Pet House“ kviečia į žygį! Žygiuosime balandžio 28 d. – 7 km žygis Kauno marių pakrante, Pažaislio šilu grožintis bundančia pavasario gamta kartu su meškomis (Berno zenenhundais) ir jų draugais! DĖKINGUMO DIENA – šių metų Šuns dienos idėja.

Šuns dienos draugai – Fracco dresūros mokykla balandžio 24 d. 19 val. kviečia į nemokamą dresūros pamoką Pilaitėje. Mokysimės pagrindinių paklusnumo komandų lauko aikštelėje. Kviečiami visi, kurie anksčiau niekur nesimokė, ir nori geriau susikalbėti su savo šuniuku. Susitinkame Pilaitėje, Smalinės g. Būtina išankstinė registracija: fracco.lt@gmail.com.

Šuns dienos draugai – šunų mokyklėlė PumZoris“ balandžio 20 d. 12 val. kviečia į Šuns dienai skirtą žygį po Veprių apylinkes (Ukmergės r.). Numatomas trasos ilgis apie 5,5 km. 

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje jus pradžiugins ne tik puikios vaikiškos knygelės, bet ir Respublikinio vaikų kūrybos konkurso Mano svajonių šuniukas” darbelių ekspozicija. Šį konkursą pernai organizavo Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras, dabar dalis gražiausių šuniukų „keliauja“ po šalies bibliotekas. Trakuose juos galėsite pamatyti iki balandžio 30 – osios.  Šuns dienos proga net dvi šio konkurso dalyvių klasės atvyks apžiūrėti savo darbelių bei dalyvauti Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro edukaciniame užsiėmime „Saugi draugystė su šunimis“. Susitikime! 

Jonavos turizmo informacijos centras kviečia visus šunų mylėtojus ir jų augintojus į eiseną su savo šunimis miesto pėsčiųjų takais.

Eisenos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į augintinių svarbą žmonių gyvenime, didinti jos toleranciją šunims, parodyti, kad Jonava yra visiems draugiškas miestas, neišskiriant ir mūsų ištikimiausių keturkojų draugų. 

Nepamiršime ir tų augintinių, kurie vis dar neturi namų – eisenos dalyviai turės galimybę paaukoti beglobiams arba perduoti jiems gardžių lauktuvių.

Renginio dalyviai 17 valandą bus laukiami Jonavos krašto muziejaus kiemelyje. Nuo jo žygiuosime link Joninių slėnio, kur susirinkusiųjų lauks šunų dresūros ir kiti ypatingi pasirodymai.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centras kviečia į Šuns dienai skirtą renginį “MANO GERAS (NE) PAŽĮSTAMAS ŠUO”, 2024m. gegužės 4d. Šiaulių Jaunųjų gamtininkų centro žirgyno lauko teritorija, adresu: Žuvininkų g. 30.

Šuns dienos draugai – Šiaulių veterinarijos centras kviečia švęsti kartu, o geriausias dalykas apie šventes – aišku dovanos. ŠVĘSK ĮSIGYDAMAS APSAUGĄ ŠUNIUI NUO ERKIŲ, IR SUSIGRĄŽINK IŠLEISTUS PINIGUS. Daugiau apie konkursą.
Šuns dienos draugai – Alytaus šunų mylėtojų klubas CANIS savo narius ir sekėjus kviečia padėkoti savo augintiniams. Juk šių metų Šuns dienos idėja – Dėkingumas!
Šunų dresūros mokykla „Gabus” ir Marijampolės TDŠ klubas „Draugas” balandžio 28 d. 11 val. kviečia į žygį ir miesto pažinimą kartu! Žygio metu ne tik kartu pasivaikščiosime po Marijampolę, bet miesto gidė papasakos daug įdomybių apie miestą, kuriame gyvename.

Lietuvos Cane Corso klubas kviečia į Kernavę , kartu aplankyti Kernavės piliakalnius, pasiklausyti mokymų, pasidaryti bendrą treniruotę, susipažinti su naujai išleista knyga ir puikiai praleisti dieną. Į LCCK renginius kviečiami visi: auginantys šios veislės šunį, besidomintys, dirbantys su Cane Corso, ateityje planuojantys įsigyti, šuniukų draugai ir „kambariokai“. Susitinkame 2024 m. balandžio 27 d., Senovės g. 10, Kernavė.

Draugiški, išmintingi, patys geriausi šunys ŠUNS DIENOS proga aplankys draugiškus, išmintingus, pačius geriausius vaikus! Šunų dresūros ir sporto klubas „Nasrai” Kaune ves du edukacinius užsiėmimus vaikams. Klubo vadovė Erna Valčiukienė kartu su komanda parengė ir parodys su šunimis smagių triukų, paklusnumo komandų ir papasakos, kas yra Agillity sportas. Pavasariškai, sportiškai, smagiai!

Restoranas … Grey kviečia švęsti Šuns dieną drauge! Atvyk papietauti ar pavakarieniauti su augintiniu, o mes jį pavaišinsime gardžiu keksiuku su šonine ir įsiamžinsime momentinėje nuotraukoje.

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia švęsti Šuns dieną! Laikančius šunį Vilniaus mieste kviečia prisiminti pagrindinius gyvūnų laikymo Vilniuje reikalavimus ir iki balandžio 24-osios (įskaitytinai) įveikti žinių patikrinimo testą (žaidimo kodas 0213924) čia: Sėkmingai įveikusius testą kviečiame atsiimti dėkingumo dovanėles: dėkliukus su maišeliais ekskrementams surinkti. Tai galite padaryti 2024 m. balandžio 24-26 d. Vilniaus miesto savivaldybėje, informacijoje!